Halászlé zöldséggel

Recepttúra 3

Először nem akartam beírni, aztán meggondoltam magam. Így is lehet halászlét készíteni, paradicsommal és zöldpaprikával. Jó tudni. Legközelebb kipróbálom, bár az az igazság, hogy nem igazán rajongok a halászléért, de Karácsonyhoz illik. Az ókori egyiptomiak is főztek halat, kérdés persze, hogy az halleves (ez lesz a következő recept) vagy inkább halászlé kategóriába sorolható. A bográcsban fővő hal képe alapján ugyanis lehetetlen eldönteni. De jöjjön a recept!

Halászlé
 
Hozzávalók:
alaplé:
1,5 kg halcsont és apró hal (törpeharcsa, keszeg, stb.)
2 nagy vöröshagyma
4 evőkanál fűszerpaprika
3 evőkanál só
3,5 l víz
zöldpaprika, paradicsom
 
halászlé:
1 kg halfilé
csípős paprika
 
Elkészítés:
Megfőzzük a vízben a halaprólékot és kisebb halakat, a karikára vágott hagymát a sóval és fűszerpaprikával. Forrás után lassú tűzon még kb. 1,5 óráig főzzük. Ízlés szerint lehet hozzáadni zöldpaprikát és paradicsomot. Amikor a halhús könnyen leválik a csontról, szűrőn passzírozzuk át. Az időközben besózott halszeleteket ekkor tegyük a lébe a csípős paprikával együtt, és 20-25 perc alatt főzzük készre. (A halszeletek a keveréstől összetörnek, ezért az edényt érdemes csak rázogatni keverés helyett.)
 
forrás: Metropol 2014, november 28. – a TV Paprika Magazin ajánlatából