Túróval töltött gombafejek

Túróval töltött gombafejek

8-10 db közepes nagyságú csiperke gombafejet megtisztítjuk, törzsét eltávolítjuk. Picit megsózzuk és elkészítjük a tölteléket:
 
Töltelék:
10 dkg túró
10 dkg vajkrém
Bors
Kakukkfű
 
A hozzávalókat összekeverjük és a gombákat megtöltjük vele.
 
A gombák tetejére bacon szalonna-szeleteket rakunk . Sütőbe tesszük kb. 20 percre, 180 fokon.
Sokat nem kell sülnie, csak épphogy megpiruljon, különben a gomba összeesik.
 
A maradék gombát fölszeleteljük. Az apróra vágott bacon szalonnát megpirítjuk, majd fokhagymát és vöröshagymát szeletelünk hozzá, megsütjük. Mikor szépen megpirult, 2 dl tejfölbe egy teáskanálnyi lisztet elkeverünk és ezt beleöntjük a szalonnához. Borssal ízesítjük.
Ezt a megsült gombafejek mellett szószként tálaljuk.
 
Közben 25 dkg sárgahüvelyű zöldbabot sós vízben puhára főzünk, és a rizsköret mellé szervírozzuk.
 
Ötlet: A rizst gombaformájú formába tesszük, és szép gomba alakú rizzsel díszíthetjük az ételt.

 

Túróval töltött gombafejek
Túróval töltött gombafejek