Shrek torta

A Shrek torta születése

Esett az eső, így az idő biciklizésre alkalmatlan volt, a szobában ismeretlen okból se a kézilabdát se a focit nem engedélyezték az ősök, a szobám szekrényeit már újabb rendbe toltam, lejárt a komputeridőm és nem ment egyik sorozatom sem a TV-n, ráadásul nagyon bosszankodtam, hogy a frissen vett újratölthető elemmel nem indult a csavarozó gépem. Kénytelen voltam hát elővenni kreativitásom, amiből állítólag bőven elláttak születésemkor, és megmozgatni a népet: összeszedetni a kertben a gyümölcsöket és elkészíteni álmain tortájának. Szükségesek hozzá a következők:
 
2 alma, melyet meghámozunk, és vékony szeletekre vágunk vagy vágatunk
6 kisebb barack, melyekkel ugyanezt tesszük, vagy tetetjük
1 zacskó vaníliás pudingpor, melyet 4 dl tejjel csomómentesre keverünk, majd folyamatosan kevergetve addig főzzük, míg be nem sűrűsödik, (az egyszerűség kedvéért érdemes egy kis tejet kiloccsantani a tűzhelyre, hogy mire elunjuk a keverését, anya biztosan átvegye – az átható bűz kérés nélkül is elintézi)
kevés margarin, melyet a már sűrűre főzött pudingba keverünk
tortalap, melyet előzőleg megvetettünk az ősökkel, és melyre a fentieket több rétegben, a következőképpen tesszük rá:
A lap szélét körbe rakjuk az almaszeletekkel, középre öntjük a puding kb. harmadát, ebbe beleszórjuk a barack felét, majd rátesszük a következő tortalapot, és azzal ugyanígy teszünk. A harmadik lappal lefedjük, és a maradék pudingot szétkenjük a tetején és oldalán.
Most már csak a teteje van hátra. Erre néhány szelet gyümölccsel kirakhatjuk a Shrek nevet, hogy egyértelmű legyen a torta neve.
 
Hát ennyi. Hamar megvan, de még hamarabb elfogy, úgyhogy lehet egyszerre többet is előállítani.
 
Jó munkát és falatozást követőimnek!
 
Pityuka Madár

 

Shrek torta
Shrek torta