Kugler Géza találmánya csokikedvelőknek, avagy borcsokoládé ma

Borcsokoládé házilag

Nem is gondolnátok, de a borcsokoládé kimondottan magyar találmány. Kugler Géza 1800-as évek végén írt könyvéből származik az eredeti recept. A bor és a csoki együtt különös ízpárt alkot, a csoki a bor gyümölcsös ízeit felerősíti. Kriszti segítségével megmutatjuk, hogyan készítsétek el ezt a testet-lelket melengető italt. 
 
Hozzávalók 2 pohárhoz:
2 dl jó minőségű vörösbor
10 dkg étcsokoládé
őrölt szegfűszeg
őrölt fahéj
 
A csokit vízgőz felett olvasszuk meg. Fokozatosan öntsük hozzá a bort, és melegítsük fel. Kevergessük addig, amíg a csoki a borban teljesen fel nem oldódik és homogén masszát nem kapunk. Igény szerint lehet ízesíteni egy kis őrölt fahéjjal, szegfűszeggel.
Óvatosan kanalazzuk borospohárba vagy csészébe. Érdemes kanalat használni a fogyasztáshoz, mert ebből az arányból elég sűrű borcsokoládét kapunk. Igazi téli ital, feldobja a fagyos hangulatot.
 
 borcsokolade.jpg
 
forrás: http://richpoi.com/cikkek/izvilag/-borcsokolade-hazilag.html (2012. november 13.)