Március 27-i törökbálinti dijkiosztó ünnepség

Nincsenek válaszok
bcsgizella képe
Nem elérhető
Csatlakozott: 2009 dec 27
Kedves Barátok, Tagtársak!

Március 27-én a Törökbálint -i Művelődési Házban lezajlott a Barátok Verslista és a Magyar-Egyiptomi Baráti Társaság által meghirdetett "Az Én Egyiptomom" verspályázat dijkiosztó ünnepsége.

A részletekről, mint verspályázatról - Dr. Győry Hedvig főtitkár és Baranyai Attila minden információt feltettek az internetre, a MEBT és a Barátok Verslista honlapjára. A Verslista vezetője ezen kívül számos
más fórumon is megjelentette.

Én csak rövid beszámolót küldök az eseményről.

Mivel az "Egyiptomi Nap"-on, - ahol kitűnő előadások, színvonalas műsor, fotó-kiállítás és fogadás is volt, -még nem volt lehetőség a díj-kiosztásra, ígya második törökbálinti találkozón csak ez a program volt műsoron.

A díjakat Dr. Győry Hedvig főtitkárnő adta át.

Az I díjat - a 4 napos egyiptomi utazást, Gergely Edit, A Nílushoz c. verse nyerte. A díj az Egyiptomi Követség, az Egypt-Air és az Anubis-Travel utazási iroda közös felajánlása.


II. helyezett: Balázs László: - Nílusi hajnal,
III. helyezett: Nyíri Erzsébet: Csak egy percre hagyjatok magamra
Különdíjat kapott: Keszthelyi-Mangó Gabriella: Az Én Egyiptomom - Gyermekszemmel c. verse.


A II. III. és külön-díj ajándékait a Barátok Verslista, a Szent-Gellért Kiadó és Nyomda és személyem ajánlotta fel, így azok a Barátok Verslista kiadványai, - könyveim és köztük BV-kiadványok, papirusz-kép, és a Szt.G. Kiadó ajándékai, könyv-vásárlási utalványai és - a fotópályázat nyertesei számára - egyiptomi szobrocskák voltak.

A versek előadásához az Irodalmi Rádió egyik előadóját sikerült felkérnem, s így Körmöci Eszter szép előadásában hangzottak el a helyezettek írásai.

A helyzett alkotások a MEBT honlapon folyamatosan megjelennek. A Barátok Verslista márciusban már közölte is. Nyomtatásban a Képzeld el kiadványban jelennek meg.

Mivel a Magyar-Egyiptomi Baráti Társaság tagjai közül hárman pályáztunk versekkel, viszont nem voltunk a díjazottak között, - a főtitkár asszony felkért mindhármunkat, hogy adjuk elő írásainkat.

Így Pereszlényi Zoltán, Varga Anna s én olvastuk fel verseinket.

Én 3 verssel pályáztam, s az ünnepségen "Az Imeni fiai közül való én" c. versem választottam elmondásra.
A Szent-Gellért Kiadó igazgatójától, Könyvvásárlási utalványt kaptam, tízezer Ft-értékben, - külön díjként - fenti versemért.
Sajnos ezt a borítékot csak később bontottam fel, így az esten nem került bejelentésre.

A Dij-kiosztó ünnep pezsgős pohár-köszöntővel, és az egyiptomi rajzpályázat anyagaiból készült kisfilm "A Napszemlány története" video-klipp levetítésével zárult.

A Magyar-Egyiptomi Baráti Társaság honlapjának - vers-és könyvajánló rovatában - először Gergely Editet és az Í. díjat nyert versét fogom bemutatni.

Üdvözlettel
Bodó Csiba Gizella az irodalmi rovat szerk.