Irodalmi pályázat: Udzsat szem - Egyiptom magyar szemmel - Magyarország egyiptomi szemmel

Nincsenek válaszok
lev képe
Nem elérhető
Csatlakozott: 2013 ápr 24

Felhívás irodalmi pályázatra

Udzsat szem

Egyiptom magyar szemmel Magyarország egyiptomi szemmel

A Magyar-Egyiptomi Baráti Társaság fennállásának 25. évfordulóra meghirdeti az Udzsat szem - Egyiptom magyar szemmel és Magyarország egyiptomi szemmel irodalmi pályázatát.

A pályázatra minden 18. évét betöltött magyar, illetve egyiptomi jelentkeztethet, aki járt a másik országban. Várjuk azokat a visszaemlékezéseket, amelyek bemutatják, hogy egyiptomiak hogyan látják a magyarokat/ Magyarországot, illetve a magyarok hogyan látják egyiptomiakat / Egyiptomot. Visszaemlékezésnek azt kell tükröznie milyen benyomást tett a pályázóra a másik ország népe, kultúrájára. Elsősorban személyes élmények és benyomások, érzések megjelenítést, szubjektív útleírást várunk a pályamunkákban. A visszaemlékezéshez, amennyiben a pályázó rendelkezik fotókkal illusztrálhatja.

A zsűri a legsikeresebbnek ítélt munkákat könyvjutalommal jutalmazza -az arra érdemes munkákat könyv formájában adja ki.

A pályázat benyújtásának módja

Minimum 300 szó - maximum 1500 szó gépelt szöveg, esetlegesen szkennelt fényképek elküldése a mebt.palyazat@gmail.com e-mail címre.

Kapcsoltattartók: Sziklay Levente és Franciscy Melinda

Kézírással 2-től 5 oldalig postai úton is benyújtható a Magyar-Egyiptomi Baráti Társaság postacímére - Nemzetek Háza 1062 Budapest Bajza u.54.

A pályázathoz mellékelni kell egy pályázati adatlapot-az elektronikus formában beküldőknek  a következő Google űrlapon docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf6NZZvSWRvirhA33qJtp3MbEEDZ0O4DJQhoytNJnwqrvGQLQ/viewform tudja kitöltani (a postai úton benyújtóknak papír alapon kell mellékelni a pályázati anyaghoz).
Pályázat benyújtásának határideje 2020. január 15.

Jelentkezési feltételek:

1. Jogosultság:

Minden 18. évét betöltött személy beadhatja a pályamunkáját - visszaemlékezést - milyennek látja Egyiptomot  és az egyiptomiakat magyar szemmel, illetve Magyarországot és a magyarokat egyiptomi szemmel

 

2 - Műfaj

Esszé, visszaemlékezés
3 – Pályaművek száma:
Egy pályázó egy művel pályázhat.
4 – Jelentkezési lap
Benyújtás előtt a pályázó ellenőrizze, hogy a jelentkezési lap kitöltve mellékelve legyen, továbbá kérünk egy fényképet a pályázóról.
5 - Értékelés:
A következő szempontokon alapul: Az átadott élmény minősége- külföldi szemével a másik ország illetve lakónak bemutatása. Az esszé olvasójának az országról jellegzetességet, sajátosságot mutasson be, estlegesen fényképes illusztrációval kiegészítve.
5 – Díjak
A zsűri által legsikeresebbnek ítélt művek alkotóinak könyvjutalmat adunk
6. - Publikációk:
A Magyar-Egyiptomi Baráti Társaság 25 éves fennállásának megemlékezésére emlékkönyvet ad ki, amelyben a legjobbnak ítélt pályamunkák megjelenésre kerülnek.CsatolmányMéret
palyazati_jelentkezesi_lap_-_udzsat_szem_2.0.pdf155.19 KB