Idegen vezetői Világnap / Bálna Bevásárlóközpont

Időpont: 
2015 Feb 22 - 08:00 - 16:30
Helyszín: 
Bálna Bevásárlóközpont

Idegen vezetői Világnap rendezvénysorozat
február 19-22:
 
1985-ben az Idegenvezetők Világszövetségének Egyesülete (WFTGA) első találkozóján született a gondolat, hogy február utolsó vasárnapja legyen az Idegenvezetők Világnapja, amelyen az idegenvezetők ne csak külföldi vendégeiknek, hanem a hazai közönségnek is tartsanak ingyenes vezetéseket, hogy felkeltsék a városvezetők, a média, a helyi lakosság figyelmét az idegenvezetők szakmai felkészültségére, értékteremtő és közvetítő munkájára. 1990-ben a világ 15 országának részvételével rendezték meg először a világnapot. Idővel az esemény egy hetes fesztivállá nőtt.
 
A budapesti idegenvezetők szinte a kezdetektől csatlakoztak az eseményhez, amely mára több napos programmá nőtte ki magát. Ezeken a napokon az idegenvezetők társadalmi munkában mutatják be fővárosunkat, varázsolják a hétköznapokban oly sokat rótt utcákat emberközelivé, megmutatva múltját és jelenét, kultúráját és értékeit. Az esemény alkalmával számtalan múzeum és intézmény nyitja meg kapuit az érdeklődők előtt és egyre többen csatlakoznak érdekes attrakciókkal, lehetővé téve a betekintést fővárosunk rejtett kincseibe. A budapesti tematikus és bevásárló utcák (www.bevasarloutca.hu) is speciális programokkal készülnek.
 
A vasárnapi központi események helyszíne ezúttal is a Bálna Bevásárlóközpont lesz. Innét indulnak a térítésmentesen, de előzetes regisztrációval igénybe vehető városnéző autóbuszok, városnéző hajók, valamint a kerekesszékkel közlekedők számára szervezett, speciális autóbuszos túrák. A Bálnában reggel 8-16h-ig kiállítással és kézműves bemutatóval, vásárral is várjuk az érdeklődőket. Gyalogos városnézéseink, tematikus sétáink a város különböző pontjairól indulnak, sok különlegességgel, épületbejárással, meglepetésekkel.
 
Idén a rendezvényen a MEBT is részt vesz kézműves foglalkozással és villámkiállítással, ill. egy rövid óegyiptomi bemutatóval. Kérjük azon tagjainkat, akik tehetik, jöjjenek el, és segítsék bemutatni Társaságunkat, ill. a programok lebonyolításában is várjuk a jelentkezőket. 

A rendezvény teljes programja itt tekinthető meg.