"Stabilitás, Változás és Biztonság a Közel-Keleten" konferencia

Időpont: 
2011 Már 5 - 15:00 - 17:00
Helyszín: 
Hungexpo, Kék terem
 

Stabilitás, Változás és Biztonság a Közel-Keleten

 

Magyar-Egyiptom Baráti Társaság

Konferenciája
 
2011 március 5. du. 3-5 h
Helyszín: Utazás 2011 kiállítás, HUNGEXPO
Konferencia Központ 1. emeleti Kék terem.
 
 
Előadások:
Levezető elnök: Sziklay Levente, MEBT elnökségi tag
 
  1. A konferenciára díszvendégként meghívtuk Aly El-Hefny Őexellenciáját, az Egyiptom Arab Köztársaság Nagykövetét, aki ismerteteti a jelenlegi helyzetet, a turizmus biztonságát és kilátásait Egyiptomban.
  2. Galgóczi István (Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem): „Iszlámista” mozgalmak és turizmus biztonsága – Valódi vagy képzelt veszély?
Egyiptom és az arab világ az arabista idegenvezető szemével. Változott-e a mindennapi élet, nem kevésbé biztonságos-e Egyiptom? Az arab országok biztonságosak-e a látogatóknak?
 
  1. dr. Vanek Zsuzsanna (Vámbéry Ármin Szabadegyetem, Hórusz alapítvány): Az egyiptomi régiségek állapota, látogathatósága
Vanek Zsuzsanna napi kapcsolatban áll a médiából is ismert dr. Zahi Hawasszal, az új egyiptomi kormány régészeti és műkincsügyi miniszterével, így naprakész információval szolgál az egyiptomi kulturturizmus célpontjainak állapotáról, látogathatóságáról, a látogatás biztonságáról
 
  1. dr. Győry Hedvig (Szépművészeti Múzeum, CIPEG in ICOM): Az elrabolt műkincsek sorsa
A felkelést kihasználva sok bűnöző jelentős műkincseket rabolt el. dr. Győry Hedvig, a CIPEG in ICOM elnökségének magyar tagja előadásában a fosztogatás által előidézett helyzetről beszél, valamint az ellopott értékek visszakerülésének esélyeit mutatja be.