Kuszkuszi tésztából készült desszert

Hozzávalók

kuszkuszi tészta, fahéj, szegfűszeg, idénygyümölcsök, méz vagy gabonaszirup, mazsola, datolya, füge; a díszítéshez kókuszreszelék vagy mandula vagy dió, csokoládéreszelék vagy olvasztott csokoládé.

Recept

Az adott évszakban termő illetve szárított gyümölcsökből jó gazdag kompótot főzünk. Ízesítésnek bőven tegyünk bele fahéjat és szegfűszeget. Amikor fahéjat vásárolunk, keressük a ceyloni fahéjat, mert ott terem a legfinomabb ízű fahéj! Édesítésként főzzünk bele mazsolát, szárított vagy friss datolyát, fügét. Ha nincs otthon jó édes gyümölcs, hagyjuk kicsit langyosra kihűlni a kompótot, majd keverjünk bele ízlés szerinti mennyiségben mézet. A méz veszít a tápértékéből, ha forró ételbe tesszük! Kicsit nehézkesebb beszerezni a gabonaszirupot, de akinek van a konyhájában, édesítőül nyugodtan használhatja, mert igen finom!

Személyenként egy-egy mélyebb kompótos tányér aljába tegyünk egy kis ujjpercnyi magasságig száraz kuszkuszi tésztát, majd a tányért háromnegyedig megtöltve szedjünk rá kompótot. Tegyünk bőven a kompótléből, mert a kuszkuszi tészta beszívja, így a tányért teljesen megtöltően feldagad. A gyümölcsdarabokat a dagadó kuszkuszi tészta felnyomja.

Reggel elkészítjük, s a déli ebédre már jól összeérnek az ízek.

Miután feldagadt, díszítésként szórhatunk rá egy kis kókuszreszeléket, csokoládéreszeléket vagy csurgathatunk rá egy picike olvasztott csokoládét. Nagyon finom a magas kakaótartalmú csokoládéból elkészítve.

Ajánló / Tanácsok: Tápanyagban dús, kiváló desszert.
Jó étvágyat!
Tálalási mód 1
Tálalási mód 2
Tálalási mód 3
Tálalási mód 4