Gyümölcsturmix

Gyümölcsturmix
 
Most olvastam egy különleges turmixról, ami amellett, hogy nagyon finom, a következő jó tulajdonságokkal is rendelkezik: csökkenti a vércukorszintet, javítja az inzulin válaszreakciót, gyulladás gátló hatású és antioxidáns (gazdag antocián, ellagsav és rezveratrol tartalom), vagyis védi egsézsgéünket és jó a betegség megelőzéséhez
  • negyed csészényi többféle bogyós gyümölcs (fekete áfonya, szeder, málna),
  • 4-5 dl mandula- vagy kókusztej,
  • 1 lime frissen facsart leve,
  • egyujjnyi gyömbér,
  • 1 csipetnyi fahéj,
  • 1 csipetnyi kókuszreszelék.
Elkészítés: Mossuk meg a gyümölcsöket, majd alaposan csepegtessük le. Öntsük a turmixgépbe a tejet és a gyümölcsöket, majd facsarjuk bele a lime levét. Adjuk hozzá a lereszelt gyömbért, majd turmixoljuk le az egészet. Amikor elkészült, öntsük át egy pohárba, majd szórjuk meg a tetejét egy-egy csipetnyi fahéjjal és kókuszreszelékkel.
(forrás)