A kókuszolajról

Rengeteg betegségre és egészségügyi problémára nyújt megoldást a kókuszolaj!
 
A kókuszolajról bebizonyították, hogy számtalan jótékony hatással rendelkezik, ezért ma már az egyre keresettebb termékek között találjuk, mivel a tudományos kutatások azt mutatják, hogy a kókuszolaj sok betegség ellen nagyszerűen alkalmazható.

kokuszolaj.jpg

Segít elpusztítani a fejtetveket
A leggyakrabban erős rovarirtószert szoktak ajánlani, ha valaki hajában megjelennek az apró kis élősködők. Sokkal kímélőbb és hatékonyabb megoldást nyújt a kókuszolaj, ha egy kevés ánizsolajjal összekeverjük, és azzal dörzsöljük be a fejbőrünket, hajunkat.
 
Csillapítja a fájdalmat
A kókuszolaj hatásosan képes megszüntetni a nem túl erős fájdalmakat, mivel gyulladáscsökkentő és érzéstelenítő hatású. Ez azért is nagyszerű hír, mivel így nem kell a különböző kémiai anyagokat tartalmazó fájdalomcsillapítókat szedni, amelyek leterhelik a szervezetet.
 
Sebek, égési sérülések
Ha a kókuszolajat ezüst-szulfiddal vegyítjük, gyorsabban begyógyulnak a sebek, helyrejönnek az égési sérülések. Ez az olajban rejlő erős antioxidánsoknak köszönhető, amelyek serkentik a kollagén termelődését, ezáltal a károsult bőrszövetek hamarabb rendbe jönnek. Ugyanakkor az égési fájdalmakat is enyhébbek lesznek, és gyulladáscsökkentő hatással is bír.
 
Agyserkentő
Egy 2006-ban közétett tanulmányban a szakértők arról számoltak be, hogy a kókuszolajban lévő speciális triglicerid-láncok hatására jelentős javulást értek el húsz Alzheimer-kórban szenvedő páciensnél.
 
Segít a tápanyagfelvételben
Egy másik pozitív tulajdonsága a kókuszolajnak, hiszen ha főzéskor ezt használjuk, az élelmiszerekben lévő tápanyagok hatékonyabban felszívódnak, és beépülnek a sejtekbe.
 
Gombaellenes
Rendszeresen kenegessük a gomba által megfertőzött bőrfelületet, körmöket, és a betegség hamarább elmúlik, mintha a gyógyszergyárakban kapható drága készítményeket használtuk volna.
 
Elősegíti a tesztoszterontermelődést és erősíti a csontokat is
Ezt is sikerült bebizonyítani, hiszen azok, akik rendszeresen használták a kókuszolajat, sikeresen késleltették a csontritkulást, és a tesztoszteron hormonszintjük is nagyobb volt az áltagosnál.
 
forrás: Holotropicum, 2016, január 24 (Neptunusz)