Fahéjas pite millefiori technikával

Fahéjas pite millefiori technikával
 
Az ókorban (azt hiszem, Egyiptomban is) ugyanilyen technikával készítettek üvegtálakat.
Alul az 1-2, és fent az 1.  képek a lényegesek a készítés szempontjából, és itt a középső nagy kép mutatja az üvegtálak végső kinézetét.
 
 
 
fahejas-pite1.jpg
 
 
fahejas-pite4.jpg
 
 
 
fahejas-pite7.jpg
 
 
Hozzávalók:
4-5 evőkanál cukor
3 db tojás
3 evőkanál (olvasztott) vaj
2,5 dl tejszín
1 evőkanál fahéj
1 tasak vaníliás cukor
1 csomag leveles tészta
fél csésze barnacukor
1 tubus (díszítésnek) sűrített tej
20 dkg pekándió
Elkészítési idő 40 perc
 
fahejas-pite2.jpg
fahejas-pite3.jpg
fahejas-pite5.jpg
fahejas-pite6.jpg
Elkészítés
A tésztát kibontjuk, majd megkenjük az olvasztott vajjal, és megszórjuk a fahéjjal elkevert kristálycukorral. Szorosan feltekerjük, majd fél centi vastagságú szeletek vágunk. Egy pitesütő tepsibe fektetjük a szeleteket, majd belenyomkodjuk úgy, hogy ne legyen szabad felület. A barna cukrot elkeverjük a tojásokkal, a tejszínnel és a vaníliás cukorral. Ráöntjük a tésztára, majd mehet rá a dió. (Akármilyen csonthéjasat használhatunk.) 180 fokos sütőben 25-30 percig sütjük. Majd meglocsoljuk a sűrített tejjel és tálaljuk.