Érdekességek és újdonságok az ókori Egyiptom világából / dr. Győry Hedvig PhD

Időpont: 
2020 Jan 27 - 17:00 - 19:00
Helyszín: 
Nemzetek Háza
Budapest, 2020. január
 
 
M E G H Í V Ó
 
 
 
A Magyar Egyiptomi Baráti Társaság 2020. január 27-én (hétfő) 17.00 h-kor tartandó előadására
 
 
Helyszín: Nemzetek Háza
 1062 Budapest, Bajza u. 54. mfsz.
 
Program:
Érdekességek és újdonságok az ókori Egyiptom világából
című előadás
Előadó: dr. Győry Hedvig PhD
 
 
Mindenkit szeretettel várunk a rendezvényen!
 
 
Február 25-én lesz a közgyűlésünk, melyre szintén várjuk kedves tagjainkat minél nagyobb számban, egyúttal kérjük, hogy jelezzék az idei éves program kialakításához ötleteiket és programjavaslataikat !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 
 
 
H í r e i n k
 
 
 
Előadás
Az Egyiptomi Arab köztársaság Nagykövetségének a védnöksége alatt Dr. Elsayed Hassan & Farkas Emese január 30-án „Egyiptom múltja és jövője” címen előadást tart a Metropolitán Egyetemen.
 
Kiállítás
A „Tutanhamon Rejtélye és Kincsei” kiállítást korlátozott számban lehetőség van a MEBT tagoknak megnézni úgy, hogy csak a nevüket kell a pénztárnál bemondani. A lista összeállításához kérem, hogy azok a tagok, akik tavaly ill. idén befizették a tagdíjat, minél előbb jelezzék igényüket a mebt@mebt.hu e-mailen, hogy a jövő héten le tudjuk adni ezt a listát.
 
Pályázatok
Továbbra is várjuk az Udzsat szem. Egyiptom magyar szemmel Magyarország egyiptomi szemmel címen meghirdetett irodalmi pályázatunkra a visszaemlékezéseket. Kérjük, hogy Franciscy Melindának vagy Sziklay Leventének küldjék.  
 
Az Ókori Egyiptomi Bizottság az előző évekhez hasonlóan idén is rövidesen kiírja bábpályázatát, és digitális történetmesélő pályázatát. Mindkettő a Khufu és a varázslók ókori egyiptomi történet, az előző félévben a rajzpályázaton már megismert részletének a bemutatását kéri majd az 1-12. osztályos diákokból álló csapatoktól.
 
 
 
                                                       Magyar Egyiptomi Baráti Társaság
                                                                          Elnöksége
 
 
+ Örülnénk, ha az előadás alkalmával minél többen rendeznék idei tagdíjukat, hogy jobban lehessen kalkulálni az éves költségvetést. Aki átutalással kívánja a befizetést megoldani, az OTP 11705008-22531403-00000000számlaszámon teheti meg a Magyar-Egyiptomi Baráti Társaság nevének megadásával. Ez esetben kérjük, hogy a mebt@mebt.hu e-mail címen küldjön értesítést az átutalásról. 
 
+ Aki szívesen mesélne rádióműsorunkban egyiptomi élményeiről és az ókori Egyiptommal kapcsolatos érdeklődéséről, jelezze e-mail címünkön.