Gazdik Gyula előadása Egyiptom történetéről (1805-2013)

Időpont: 
2018 Jan 29 - 17:00 - 19:00
Helyszín: 
Nemzetek Háza
Csatolmány: 

Comments

Budapest, 2018. január     M

Budapest, 2018. január
 
 
M E G H Í V Ó
 
 
 
A Magyar Egyiptomi Baráti Társaság 2018. január 29-én (hétfő) 17.00 h-kor tartandó rendezvényére
 
 
Helyszín: Nemzetek Háza
 1062 Budapest, Bajza u. 54. mfsz.
 
Program:
Egyiptom története 1805-2013
előadás
Előadó: dr. Gazdik Gyula
 
 
Mindenkit szeretettel várunk a rendezvényen!
A résztvevők között belépőjegyet sorsolunk a
Magyar Nemzeti Galéria: Keretek között – a 60-as évek művészete Magyarországon (1958-1968) c. kiállítására  
 
 
Február 26-án lesz a közgyűlésünk, melyre szintén várjuk kedves tagjainkat minél nagyobb számban, egyúttal kérjük, hogy jelezzék a Jelölő Bizottságban való részvételi szándékukat, mivel az előadás után ennek megválasztása következik.
 
Az idei évi program kialakításához pedig kérjük, hogy mindenki küldje el ötleteit és programjavaslatait!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 
 
 
                                                          Magyar Egyiptomi Baráti Társaság
                                                                          Elnöksége
 
 
 
+ Ezúton kérjük tagtársainkat, hogy akiknek módjukban áll, támogassák Társaságunkat az SzJA 1%-nak átutalásával. A Társaság adószáma: 18072622-1-42, Számlaszám: OTP 11705008-20439525-00000000. Támogatásukat előre is köszönjük.
 
+ Örülnénk, ha az előadás után minél többen rendeznék idei tagdíjukat, hogy jobban lehessen kalkulálni az éves költségvetést. Aki átutalással kívánja a befizetést megoldani, a fenti számlaszámon teheti meg a Magyar-Egyiptomi Baráti Társaság nevének megadásával. Ez esetben kérjük, hogy a mebt@mebt.hu e-mail címen küldjön értesítést az átutalásról.  
 
+ Aki szívesen mesélne rádióműsorunkban egyiptomi élményeiről és az ókori Egyiptommal kapcsolatos érdeklődéséről, jelezze e-mail címünkön.
 
 
 
 
 
 
H í r e i n k
 
 
 
 
 
Piramis workshop
Egy igen érdekes műhelymunkában vehettek részt, akik F. Farkas Tamás workshopján részt vettek múlt hét péntekén: különleges, több dimenziós tangramokat állítottunk össze és beszéltünk meg.
 
 
Bábpályázat
Az Ókori Egyiptomi Bizottság három fordulós bábpályazatot írt ki 1-12. osztályos diákok részére a Királyfi és a Sors címen ismert óegyiptomi történet bemutatására. A kiírás a honlapon olvasható. A zsűrizésben az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet is részt vesz.
 
 
Kiállítás Kairóban
A tavalyi VISZ-szel (Magyarországi Vezető Informatikusok Szövetsége) közös rajz és digitális művekre kiírt pályázatunkra beérkezett rajzokat, melyek témáját szintén a „Királyfi és a sors” ókori egyiptomi története alkotta, a kairói Kulturális Tanácsosi Hivatalban rendezett kiállítás keretében mutatjuk be. Meghívót ld. a honlapon, a Közelgő események rovatban.