Egyiptomi úti ajánlatok, 2016

Egyiptomi úti ajánlatok

 2016-os utazás kiállításon az odalátogató érdeklődök széles kínálatát találták az egyiptomi utaknak. A kiállítók közül megoszlott, hogy milyen jellegű utat kínáltak: városnéző, Egyiptom kulturális kincseit felfedező vagy üdülő programot, illetve megjelentek az úgynevezett kombinált utakat kínálók, ahol a kulturális programot és az üdülést kapcsolták össze.

A Pyramidon Travel a kulturális utazásnak széles kínálatát kínálja. Kairói városlátogatást kínál ”Hosszú hétvége Kairóban” elnevezéssel. Az Egyiptomba látogató Kairó kulturális örökségét fedezheti fel: a  gízai Piramisokat, El Azhar mecsetet, Egyiptomi Régészeti Múzeumot, Khan el Kalili Bazárt, Citadellát, Mohamed Ali Mecsetet. Ellátogathatnak Dahsur és Memphis romjaihoz, Szakkarába.
A ”Barangolás Egyiptomban” klasszikus kairói városnézéssel kezdődik, majd a Fajjum-Oázisba, Qarún –tó, Wadi Rayyan vízesés, Baharia-oázis következik. Kirándulás dzsipekkel a Fekete-sivatagba, Kristály –hegyhez, Fehér- sivatagba, majd visszatér Kairóba, ahol további látnivalókat nézhetnek meg a turisták.
Az ”Egyiptom kincsei” klasszikus kulturális és régészeti látnivalókat mutat meg: Kairó látnivalóival kezdődik a program: Egyiptomi Nemzeti Régészeti Múzeum, Bazár. A Következő kulturális állomás Asszuán és Philea–szigeti kirándulás. Majd klasszikus hajóút következik a Níluson. Abu-Szimbel, a gát miatt szétszedett és újrafelépített templom meglátogatása. A Níluson hajózva Kom Ombó temploma, Edfu templomának meglátogatása. Majd busszal Luxor megközelítése: Királyok-völgye, Mennon kolosszus, III. Ramszesz temploma, luxori és karnaki templom. Az utazási iroda útjain a városnéző, kulturális körút mellet megjelenik a kombinált program, ahol a kulturális programot tengerparti üdüléssel kombinálják: A „Kairó-Hurgada program„ kairói városnézést kombinál Vörös-tengeri üdüléssel. Az „Egyiptom kincsei”program szintén hosszabbítható 4 nap 3 éjszaka üdüléssel Hurgadában. Az „Egyiptom csodái” program klasszikus egyiptomi körút, amely 3 nap hurgadai üdüléssel van lezárva.
A Neckermann iroda pihentető üdüléseket kínál Hurgadában az Egyiptomba utazó turistáknak három és négy csillagos hotelekben.
A Last Call Travel Hurgadában kínál üdüléseket a háromcsillagos Titon Empire Hotelben és a négycsillagos Regina Aqva Park Beach Resortban.
A Fáraók Tours változatos utakat kínál az Egyiptom iránt érdeklődőknek: Keopsz néven kairói városnézést ajánl, Nut néven pedig Kairó/Asszuán/ Luxor kulturális programokat kínál. Kleopátra I. néven Kairói városnézést Nílusi hajóúttal, Kleopátra II. néven a kairói városnézést, nílusi hajóutat, luxori városnézéssel kombinálja.

A városlátogatás és a kulturális kincsek megnézése turistáknak inkább tavasszal vagy ősszel ajánlott, nyáron a forróság miatt tengerparti üdülés Hurgadában vagy Sharm El Seikben javasolt.
 
Sziklay Levente és Franciscy Melinda