Cipőfűzés

Szorít a cipő? Fűzd újra!
 
 
Az összeállításban szereplő fűzésmintákat eredetileg sportolóknak állították össze, ám bárki, aki fűzős cipőt hord, eredményesen alkalmazhatja, kényelmesebbé teheted vele a lábbelid. Ráadásul a különböző fűzési módok óvhatnak a sérülésektől, vagy épp a vízhólyagok kialakulásától, jobb tartást biztosítva enyhíthetik a láb fájdalmait.
 
Keskeny a sarka, széles a lábfeje?
keskeny-sarok.jpgErre jó megoldás le­het, ha két cipőfű­zőt használ. A ké­pen látható fűzés­technikával könnyen biztosíthat­ja, hogy elegendő hely legyen a szé­lesebb lábfej szá­mára, ugyanakkor a sarkát is szoro­san, biztosan tartsa a cipő. A lábuj­jakhoz közelebb eső két-három lyuk­párba fűzze az egyik cipőfűzőt, s kös­se meg az orrhoz legközelebb eső lyu­kaknál. A másik fűzőt pedig a boka irányába vezesse.
 
 
Vízhólyagok ellenvizholyagos.jpg
Ha a cipő nem tart­ja megfelelően a sarkat, s az a járás során ki-be csúszkál a lábeliből, szinte elkerülhetet­len a vízhólyagképződés. Ez így előz­hető meg: a hagyo­mányos, felfelé ha­ladó keresztbefű­zés végén, megkötés előtt bújtassa át a madzag mindkét végét egymáson keresztbe.

 
Magas boltozatú a lába?
magas-boltozat.jpg

A cipőfűzőt ne ke­resztbe, hanem egy­mással párhuzamos, egyenes sorokban fűzze be. Ügyeljen arra is, hogy alul se fusson keresztbe a madzag, hanem de­rékszögben érje el a következő lyukat.
 

benott-korom.jpg
 
Fáj az ujja, benőtt a körme?
A cipőfűzővel akár a cipő orrrészét is megemelheti. Különösen jól jöhet ez akkor, ha valakinek kalapácsujja vagy tyúkszeme van, vagy a körömrész fájdalmas valamiért. Az orr magasságát úgy befolyásolhatja, ha a legalsó lyuktól egyenesen a lábszár irányába vezeti a fűző egyik felét, amásikat meg folyamatosan keresztbe fűzi, felül vízszintesen, alul ferdén előre haladva.
 
 
vilagito_cipofuzo.jpgÉletmentő is lehet: Elsősorban bulira tervezték, de a világító cipőfűzők akár az éjszakai közlekedést is biztonságosabbá tehetik. Kapható ki-be kapcsolható, elemes változatban is.
 
 
Forrás: Blikk, 2014-11-04